Reizen is niet alleen leuk en aangenaam, maar tegelijkertijd ook spannend. Het kan je wereld openen, je laten kennismaken met nieuwe plaatsen en nieuwe culturen. Een roadtrip haalt je uit je comfortzone en geeft je de kans om nauwere relaties tussen vrienden en familie op te bouwen. Als je binnenkort van plan bent om op vakantie te gaan, moet je zeker overwegen om er een roadtrip met een huurauto van te maken. Als je ooit een reis naar een ander land hebt gemaakt, weet je hoe mooi de landschappen onderweg kunnen zijn.

  • Leuk en aangenaam
  • Het opent je wereld
  • Je ontdekt oneindig veel nieuwe dingen
  • Het haalt je uit je comfortzone

Ontdek de ware schoonheid

Natuurlijk kan een vliegtuig sneller zijn, maar er is iets interessants en spannends aan het hebben van je eigen auto en het reizen door het land. Of het nu gaat om de trekpleisters van een grote stad of de bezienswaardigheden van de boerderijen op het platteland, er is geen betere manier om de ware schoonheid van een land te zien dan met de auto. Je passeert zoveel interessante dingen, komt op plaatsen waar je anders niet zou komen en je ontmoet de lokale bevolking. Je reis kan niet rijkelijker gevuld raken.

Je hoeft ook niet perse vanuit Nederland of België te vertrekken met een huurauto. Om tijd te besparen kan je ook naar je bestemming vliegen en op de luchthaven een auto huren om je roadtrip te starten. Alle bekende verhuurmaatschappijen zijn aanwezig op elke luchthaven ter wereld. Denk hierbij aan Avis, Europcar en Hertz, maar je kunt ook online je huurauto reserveren tegen voordelige tarieven. Heel wat sites geven je prijsvergelijkingen om de meest voordelige auto te vinden, zoals Sixt en Car Search Direct.

Hoe een roadtrip in Europa te plannen?

Reizen in Europa kan zoveel verschillende soorten ervaringen inhouden. Je kunt tijdens de zomermaanden de stranden van de Middellandse Zee verkennen of in de winter gaan skiën in de Alpen. Er zijn tal van opwindende steden die geschikt zijn om het hele jaar door te bezoeken met een ongelooflijk kunst- en cultuuraanbod en onvergetelijke winkel- en eetgelegenheden. Bepaal vooraf wat je wilt gaan doen: reis je om de lokale cultuur te ontdekken of ben je er voor een internationale evenementen? Hieronder nog enkele tips voor een goede planning van een roadtrip.

Beslis of het zinvol is om tijdens het hoogseizoen of buiten het seizoen te reizen. Hoogseizoen betekent meestal meer drukte en hogere prijzen, maar het kan ook jouw kans zijn om het beste weer of de beste evenementen te vangen. Buiten het seizoen moet je rekening houden met het feit dat toeristische bezienswaardigheden gesloten kunnen zijn. Heb je een hekel aan rondlopen in de regen of vind je hoge temperaturen ondraaglijk? Voor je je bestemming kiest, bekijk de jaarlijkse gemiddelde temperaturen om te zorgen voor een match met je activiteiten.

Documenten die je niet moet vergeten

Het huren van een auto is niet ingewikkeld. Naast een geldig rijbewijs moet je 18 jaar of ouder zijn. Daarnaast heb je uiteraard een geldig paspoort en een creditcard nodig. Omdat de regelgeving kan verschillen, vind je landspecifieke informatie op onze pagina. Ongelooflijk zin in een roadtrip om de meest uitzonderlijke landschappen te ontdekken, maar heb je nog geen idee waar naartoe? Bekijk dan deze pagina voor inspiratie. Waar je ook naartoe reist, als je kiest voor een roadtrip, dan wacht er een onvergetelijke vakantie op je!