• Toscane
  • Toren van Pisa
  • Rivier Arno
  • Internationale luchthaven

Welkom in Pisa, een pareltje in het heerlijke warme Italië. De stad met de alom internationaal bekende schuine toren ligt aan de monding van de rivier Arno. De stad is een aanrader als je Italië wilt verkennen en is zeer makkelijk te bereiken via de internationale luchthaven Galileo Galilei die aan de stad grenst. De stad is een heerlijke mengeling tussen oud en nieuw, voor iedereen wat!

De stad staat niet enkel bekend om de ‘leunende’ toren maar ook om de tal van musea zoals het nationaal museum van San Matteo of het Opera del Duomo Museum in het hartje van de stad. Pisa was een van de wereldsteden tijdens de middeleeuwen en is bij uitstek de perfecte plek om dit tijdperk te verkennen vanuit een modern oogpunt. Pisa heeft voor ieder wat wils.

De toren van Pisa

Uiteraard is dit de trekpleister, de wereldberoemde scheve toren. Vlakbij de Duomo di Pisa,de kathedraal van Pisa, bevindt zich deze alleenstaande klokkentoren die je op tal van foto’s zult terugvinden. De bouw werd gestart door Guglielmo en Bonanno Pisano in 1173 en verliep verder over een periode van 200 jaar. Kort na de bouw begon de toren al over te hellen maar geleidelijk aan wordt dit hersteld.

Maar ook al is het mogelijk om de 55,85 m hoge toren volledig recht te trekken wordt verkozen dit niet te doen aangezien dit het toerisme geen goed zou doen. Er zijn naast de toren van Pisa echter nog andere torens die zeker het bezichtigen waard zijn. Zo is er onder meer de klokkentoren van de San-Nicola-kerk aan de oevers van de Arno en de klokkentoren van de San-Michele-kerk.

Omgeving

Rondom Pisa vind je tal van natuurlijk schoon. Zij die volop genieten van een warme dag aan zee op een prachtig strand zullen hier zeker hen hart ten volste verliezen. Rondom Pisa zijn er namelijk tal van prachtige stranden te bezichtigen. Indien je over een auto beschikt zijn deze allemaal zeer makkelijk te bereiken en kan je zo ten volle genieten van een dagje zee en strand. Een mooie afwisseling!

  • Marina di Vecchiano
  • Marina di Pisa
  • Calambrone
  • Tirrenia

Cultuur

Naast het historische karakter van de stad kan je je volledig laten gaan en tal van musea bezoeken zo is er het hierboven vernoemde nationaal museum van San Matteo waar je tal van middeleeuwse kunst en archeologische vondsten kan bezichtigen, maar ook het net opgerichte oude marine-museum waar je ongelooflijk goed bewaarde, in de Serchio-rivier gezonken schepen, kan bezichtigen. Laat je meevoeren door de prachtige geschiedenis van deze stad!

Culinair

Uiteraard mag je ook de Italiaanse keuken niet missen. Hierbij denken we voornamelijk aan de tal van pasta’s en pizza’s maar er is veel meer te ontdekken voor de zoekers! Er zijn tal van kleine verborgen restaurantjes zoals het ‘Osteria di Culegna’ of ‘La Grotta’, waar je gezellig kan dineren in een middeleeuwse grot. Laat je volledig gaan en eet je buik rond (en vergeet zeker de uitstekende Italiaanse wijnen niet!)

Historisch

Zoals eerder vermeld is het centrum van Pisa een heerlijke mengeling tussen oud en nieuw. Middeleeuws en modern komen samen op een prachtige manier. Bezoek de muur aan het piazza dei Miracoli en zie hoe ingenieus de oude Italianen waren in het beschermen van hen prestigieuze stad! Bezoek daarnaast tal van prachtige kerken en kathedralen en laat je verbazen door de schitterende architectuur van de oudheid.

Voor optimaal gebruik van je tijd

Om het meeste uit je bezoek aan Pisa te halen is het zeker aan te raden over een auto te beschikken. Zo kan je niet alleen Pisa bezichtigen maar ook de prachtige streek rondom! Indien je niet met je eigen wagen tot in Pisa kan komen of je liever vliegt (aangezien dit de reisduur sterk verkort) kan je altijd een auto huren van Hertz, rechtstreeks van de luchthaven of vanuit het stadscentrum! Veel plezier!